Coaching & Advies

Cultureel Ondernemen
ProgrammaStart Direct

Wat gaan we doen?

Zelf(ver)standig ondernemen in de Culturele Sector

Moeite met rondkomen als cultureel ondernemer? De subsidiekraan gaat langzaam maar zeker dicht. Met 15+ jaar ervaring stap je samen met mij over je valkuilen heen! Samen gaan we brainstormen over jouw rol in het veranderende culturele landschap. Ik heb je daarmee bij:

Jouw Product

Op zoek naar jouw product

Waarde

Samen je (meer)waarde bepalen

Valkuilen

Jouw valkuilen in kaart brengen (en ontwijken!)

Rendabel

Je eenmanszaak rendabel maken

Hoe gaan we te werk

Een eerste vrijblijvende kennismaking en daarna meteen aan de slag!

Stap 1. Kennismaken & voorstel

We beginnen altijd met een eerste kennismaking, ik leer jou kennen en jij mij. Wat doe je nu, wat zijn je wensen, wat wil je anders doen? Ik maak naar aanleiding van ons eerste gesprek een voorstel en als je het ziet zitten gaan we samen aan de slag!

Stap 2. Reflectie

Samen reflecteren we op wat je al gedaan hebt en help ik je daarin nieuwe opties te ontdekken voor het opzetten van nieuwe diensten die je misschien kunt gaan aanbieden.

Stap 3. De Toekomst

Samen bepalen we je waarde, wat vraag je voor je diensten, hoe ligt de markt, wat mag cultuur eigenlijk kosten. We zijn zo gewend geraakt aan subsidies dat voor veel (toon)kunstenaars juist deze vragen wat gevoelig liggen. Samen hangen we een commercieel label aan jouw culturele dienst of product.

Bij elke sessie voorzie ik je van concrete tips die je direct in jouw situatie kunt toepassen. Mijn coaching wortelt stevig in de praktijk en gaat dus (veel) verder dan alleen wat theoretische adviezen.

Businessplan schrijven - Carin Brenninkmeijer

Carin heeft samen met het Ivak-team op zeer professionele wijze een complete les locatie verhuisd. Door haar gedetailleerde werk en inventarisatie van instrumenten, lesmateriaal en de wensen van het docententeam, is de verhuizing goed verlopen. Het is heel fijn dat zij ook in het natraject een luisterend oor en actieve houding heeft, voor zaken die goed afgerond moeten worden. Zowel de freelance docenten als het Ivak-team hebben op een zeer prettige manier van haar diensten en positieve inzet gebruik mogen maken. 

Kirsten Dijk

Coördinator Amateurkunst, IVAK

Cultureel Ondernemen

Meld je aan voor een gratis kennismaking