Coaching & Advies

Cultuur heeft waarde
ProgrammaStart Direct

Wat gaan we doen?

Cultuur heeft Waarde

Organisaties en culturele instellingen hebben te maken met een verminderde subsidiestroom. Toch heeft cultuur waarde, voor de maker, de ontvanger en onze maatschappij. Ik help culturele organisaties en instellingen bij:

Transitie

Begeleiding van medewerkers in de transitie naar ondernemerschap

Waarde creëren

Meerwaarde creëren voor producten en diensten van organisaties

Advies & Ondersteuning

In de vorm van cursussen, coaching en advies op maat

Bewustwording

Bewustwording van veranderingen en bieden van duidelijke handvatten voor de toekomst

Hoe gaan we te werk

Een eerste vrijblijvende kennismaking en daarna meteen aan de slag!

Stap 1. Kennismaken & voorstel

We beginnen altijd met een eerste kennismaking, ik leer jullie kennen en jullie mij. Wat gebeurt er nu, wat zijn de wensen, waar schort het aan? Ik maak naar aanleiding van een eerste gesprek een voorstel en als je het ziet zitten gaan we aan de slag!

Stap 2. Reflectie

Samen reflecteren we op wat er allemaal al gedaan is en help daarin nieuwe inzichten te ontdekken voor het opnieuw zoeken naar een invulling van de diensten die de organisatie biedt. Ook kijken we naar wat er allemaal nodig is om de gewenste verandering in gang te zetten.

Stap 3. In de praktijk

Samen komen we uit op een gedegen aanpak die in de praktijk kan worden toegepast. Indien gewenst kan ik ondersteunen op organisatorisch niveau of cursussen op maat geven aan medewerkers. Het is belangrijk om ook als organisatie de waarde van cultuur naar buiten toe uit te dragen. Ik kijk naar wat er mogelijk is en hoe dit in de praktijk het meest efficiënt kan.

Bij elke sessie kom ik met concrete tips die direct in de praktijk toepasbaar zijn. Mijn coaching wortelt stevig in de praktijk en gaat dus (veel) verder dan alleen wat theoretische adviezen.

Businessplan schrijven - Carin Brenninkmeijer

Carin heeft samen met het Ivak-team op zeer professionele wijze een complete les locatie verhuisd. Door haar gedetailleerde werk en inventarisatie van instrumenten, lesmateriaal en de wensen van het docententeam, is de verhuizing goed verlopen. Het is heel fijn dat zij ook in het natraject een luisterend oor en actieve houding heeft, voor zaken die goed afgerond moeten worden. Zowel de freelance docenten als het Ivak-team hebben op een zeer prettige manier van haar diensten en positieve inzet gebruik mogen maken. 

Kirsten Dijk

Coördinator Amateurkunst, IVAK

Ik herken in Carin een bevlogen ondernemer, een vakvrouw met passie voor muziek en betrokkenheid voor de sector. Carin verwoord heel helder de uitdagingen waar de culturele sector voor staat en biedt concrete handvatten voor de zelfstandige cultuurprofessional om zich op het gebied van ondernemerschap te ontwikkelen.

Martijn C. Veenstra

Cultureel ondernemer

Cultuur heeft waarde!

Meld je aan voor een gratis kennismaking