Coaching & Advies

Organiseren van Verandering
ProgrammaStart Direct

Wat gaan we doen?

Organiseren van Verandering

In een (grote) organisatie is het belangrijk om alle belangen goed in kaart te brengen en te zorgen dat er draagvlak is voor veranderingen. Ik help organisaties bij:

Belangen inventariseren

Begeleiden van (fusie)gesprekken met medewerkers en in kaart brengen van alle belangen

Ondernemerschap stimuleren

Stimuleren en faciliteren van ondernemerschap, cursussen, vraagbaak, aanspreekpunt

organiseren

Van evenementen, verhuizing of grote veranderingen bij culturele organisaties

Valkuilen navigeren

Grote organisatorische valkuilen in kaart brengen en helpen navigeren.

Hoe gaan we te werk

Een eerste vrijblijvende kennismaking en daarna meteen aan de slag!

Stap 1. Kennismaken & voorstel

We beginnen altijd met een eerste kennismaking, ik leer jou kennen en jij mij. Wat doe je nu, wat zijn je wensen, wat wil je anders doen? Ik maak naar aanleiding van ons eerste gesprek een voorstel en als je het ziet zitten gaan we samen aan de slag!

Stap 2. Reflectie

Samen reflecteren we op wat er allemaal al gedaan is en help daarin nieuwe inzichten te ontdekken voor het anders aanpakken van de organisatie. Ook kijken we naar wat er allemaal nodig is om de gewenste verandering in gang te zetten.

Stap 3. In de praktijk

Samen komen we uit op een gedegen aanpak die in de praktijk kan worden toegepast. Indien gewenst kan ik ondersteunen op organisatorisch niveau of cursussen op maat geven aan medewerkers. Ook kan ik als algemeen aanspreekpunt dienen voor alle zaken die bij de verandering komen kijken. Of het nou gaat om een verhuizing, organisatorische verandering of een aanpassing in de structuur van de organisatie waardoor medewerkers coaching nodig hebben, met mijn begeleiding verloopt het vlekkeloos!

Bij elke sessie kom ik met concrete tips die direct in de praktijk toepasbaar zijn. Mijn coaching wortelt stevig in de praktijk en gaat dus (veel) verder dan alleen wat theoretische adviezen.

Businessplan schrijven - Carin Brenninkmeijer

Carin heeft samen met het Ivak-team op zeer professionele wijze een complete les locatie verhuisd. Door haar gedetailleerde werk en inventarisatie van instrumenten, lesmateriaal en de wensen van het docententeam, is de verhuizing goed verlopen. Het is heel fijn dat zij ook in het natraject een luisterend oor en actieve houding heeft, voor zaken die goed afgerond moeten worden. Zowel de freelance docenten als het Ivak-team hebben op een zeer prettige manier van haar diensten en positieve inzet gebruik mogen maken. 

Kirsten Dijk

Coördinator Amateurkunst, IVAK

Organiseren van Verandering

Meld je aan voor een gratis kennismaking