Coaching & Advies

Presenteren
ProgrammaStart Direct

Wat gaan we doen?

Presenteren kun je leren

Het lijkt zo vanzelfsprekend, jezelf kunnen presenteren. Toch kun je, zelfs als podiumkunstenaar, voor verrassingen komen te staan als je jezelf opeens ook in het dagelijks leven moet ‘presenteren’. Samen werken we aan de technieken waarmee jouw verhaal altijd goed blijft hangen:

Voorbereiden

Voorbereiden op een belangrijke pitch

Elevator Pitch

In 1 minuut leer je vertellen wat je doet en waarom

Ademhaling

Rustig je verhaal vertellen, ook voor een grote groep

Oefenen

Technieken om je vaardigheid te blijven trainen

Hoe gaan we te werk

Een eerste vrijblijvende kennismaking en daarna meteen aan de slag!

Stap 1. Kennismaken & voorstel

We beginnen altijd met een eerste kennismaking, ik leer jou kennen en jij mij. Wat doe je nu, wat zijn je wensen, wat wil je anders doen? Ik maak naar aanleiding van ons eerste gesprek een voorstel en als je het ziet zitten gaan we samen aan de slag!

Stap 2. Reflectie

Samen reflecteren we op wat je al gedaan hebt en wat je nog zou willen leren. We kijken naar dingen die goed gaan/gingen en situaties waar je misschien nog gestressed van wordt. We passen de coaching hier op aan.

Stap 3. Presenteren

Het doel is een killer presentatie, rustig en met overtuiging gebracht (niet steeds hoger gaan praten, let op je ademhaling!) of het nou gaat om het voorstellen van je band, het aaneen praten van een bijeenkomst of thema-avond of het pitchen van je idee voor een groep mensen. Presenteren kun je leren!

Bij elke sessie voorzie ik je van concrete tips die je direct in jouw situatie kunt toepassen. Mijn coaching wortelt stevig in de praktijk en gaat dus (veel) verder dan alleen wat theoretische adviezen.

Businessplan schrijven - Carin Brenninkmeijer

Carin heeft samen met het Ivak-team op zeer professionele wijze een complete les locatie verhuisd. Door haar gedetailleerde werk en inventarisatie van instrumenten, lesmateriaal en de wensen van het docententeam, is de verhuizing goed verlopen. Het is heel fijn dat zij ook in het natraject een luisterend oor en actieve houding heeft, voor zaken die goed afgerond moeten worden. Zowel de freelance docenten als het Ivak-team hebben op een zeer prettige manier van haar diensten en positieve inzet gebruik mogen maken. 

Kirsten Dijk

Coördinator Amateurkunst, IVAK

Presenteren

Meld je aan voor een gratis kennismaking