Over Mij

Mijn naam is Carin Brenninkmeijer. Ik heb klassiek saxofoon en HaFaBra-directie gestudeerd aan het Noord Nederlands Conservatorium (nu het prins Claus Conservatorium) in Groningen.
 Als ZZP-er heb ik met mijn werkzaamheden als saxofonist, docent, coördinator en dirigent meer dan 15 jaar ervaring opgedaan in de culturele sector.

Naast mijn werk als coach ben ik momenteel werkzaam als ZZP-docent voor SMO-Groningen en mijn eigen privéleerlingen, ben ik partnerdocent van het IVAK in Delfzijl en ben ik dirigent van het Houtblaasensemble van Muziekvereniging Woudklank in Grootegast.

 

Waarom ik doe wat ik doe

Toen velen van ons afstudeerden aan academies en conservatoria was geld verdienen met je kunst niet iets waar je mee bezig was. Sterker nog, zakelijk denken was gewoon een vies woord en veel kunstenaars en musici zagen het als iets verwerpelijks en corrumperend voor hun kunst.

De laatste jaren zie je een ommekeer in de kunstwereld, waar eerst heftig werd geprotesteerd is nu toch doorgedrongen dat de veranderingen en bezuinigingen werkelijk zijn doorgevoerd. In de praktijk betekent dat dat ik veel collega’s die jarenlang in vaste dienst hebben gewerkt zie worstelen met hun plotselinge ondernemerschap. En dat veel muziek en culturele instellingen nu in een andere vorm toch door moeten met hun aanbod.

 

” Een vaste aanstelling als musicus was geen vanzelfsprekendheid, dan wordt je ondernemerschap aangesproken… “

 

Omdat ik afstudeerde in een tijd waarin een vaste aanstelling als musicus geen zekerheid was ben ik altijd genoodzaakt geweest terug te vallen op mijn eigen ondernemerschap en vindingrijkheid. Hierdoor kan ik mensen die nu voor een nieuwe uitdaging staan uitstekend begeleiden. Ik ken niet alleen het ondernemende aspect door en door, maar ben ook thuis in onze soms rare, kronkelige maar ook prachtige en kleurrijke cultuursector.

Mijn passie ligt precies daar waar we nu als gehele cultuursector staan: Cultuur hééft waarde, en dat moeten we met zijn allen bewaken. Mijn invulling hiervan is dat wij zelf deze waarde moeten vaststellen en moeten durven vragen, neem het heft in eigen hand, wees creatief, wees vindingrijk, inspireer en onderneem!

 

 

referenties

Wat zeggen anderen over mij?

Carin heeft samen met het Ivak-team op zeer professionele wijze een complete les locatie verhuisd. Door haar gedetailleerde werk en inventarisatie van instrumenten, lesmateriaal en de wensen van het docententeam, is de verhuizing goed verlopen. Het is heel fijn dat zij ook in het natraject een luisterend oor en actieve houding heeft, voor zaken die goed afgerond moeten worden. Zowel de freelance docenten als het Ivak-team hebben op een zeer prettige manier van haar diensten en positieve inzet gebruik mogen maken. 

Kirsten Dijk

Coördinator Amateurkunst, IVAK

Ik herken in Carin een bevlogen ondernemer, een vakvrouw met passie voor muziek en betrokkenheid voor de sector. Carin verwoord heel helder de uitdagingen waar de culturele sector voor staat en biedt concrete handvatten voor de zelfstandige cultuurprofessional om zich op het gebied van ondernemerschap te ontwikkelen.

Martijn C. Veenstra

Musicus en cultureel ondernemer

Ik help zelfstandigen en organisaties vooruit

Met 15+ jaar ervaring als zelfstandig dirigent, docent en uitvoerend musicus weet ik als geen ander waar organisaties en zelfstandigen tegenaan lopen in de veranderende culturele sector.

Samen kijken we naar wat er wél kan en kun je weer vol energie kijken naar de toekomst.

Maak direct een afspraak Lees meer over mij

Een eerste kennismaking is altijd gratis en vrijblijvend, ik hoor graag waar je mee zit!